Jacob Pronkstraat

Beschermd wonen in Scheveningen

Op de Jacob Pronkstraat wonen 18 mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid in een beschermde omgeving. Sommigen hebben veel ondersteuning nodig; anderen wonen al grotendeels zelfstandig. We helpen je hier stap voor stap op weg naar een zelfstandig(er) leven.

Jacob Pronkstraat

De woningen bij Jacob Pronkstraat

De Jacob Pronkstraat heeft verschillende woonvormen:

  • 3 studiowoningen op de begane grond met eigen keuken en badkamer, bedoeld voor mensen die (naar verwachting) binnen een jaar zelfstandig kunnen gaan wonen. Bewoners kunnen bijvoorbeeld al zelf koken, hun eigen huishouden doen en zorgen voor persoonlijke hygiëne
  • 15 ruime kamers op de 2e en 3e verdieping met een eigen wastafel en gedeelde douche en toilet. Maaltijden worden verzorgd, in overleg kan je zelf koken in de keuken op de 1e
  • Op de 4e verdieping zijn kamers voor zelfstandig wonen beschikbaar. Deze bewoners krijgen ondersteuning thuis.

De Jacob Pronkstraat is op de hoek van de bekende Keizerstraat, in het oude Scheveningen. Vlakbij het strand dus. In het pand zit ook De Regisseur, waar Anton Constandse dagactiviteiten voor een zinvolle daginvulling organiseert.

De bewoners van de Jacob Pronkstraat doen regelmatig leuke dingen samen. Ze gaan bijvoorbeeld een dagje naar Volendam, winkelen op de Bazaar in Beverwijk of naar de film. Daarnaast kan je meedoen aan sportactiviteiten. Vooral fitness is populair. En hadden we de gezamenlijke vakantie en feestelijke middag of avond met de familieleden van alle bewoners al genoemd?

Ondersteuning op deze locatie

Jij hebt andere doelen, dromen en mogelijkheden dan je medebewoners. Daarom krijg je van ons ondersteuning op maat. Met je begeleider(s) zet je op een rij wat je wil en (al) kan. Daarna maak je keuzes en onderneem je stappen.

Eén ding is voor iedereen heel belangrijk in een zelfstandig(er) leven: regelmaat. Daarom zoeken we samen naar activiteiten die jouw vrije tijd op een goede manier invullen. Je staat er nooit alleen voor: je kan steeds op ons rekenen.

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter