7/1/2021

Het coronavaccin voor cliënten

Er leven verschillende vragen bij de cliënten over het vaccin. Over de procedure, de werking en wanneer zij het vaccin kunnen halen. In dit nieuwsbericht delen we de huidige situatie.

Zodra er een wijziging is, posten we een nieuw bericht op onze website.

Wanneer krijg de cliënt het vaccin?
Op maandag 4 januari 2021 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de vaccinatiestrategie gedeeld waarin geschetst is welke groepen zijn geprioriteerd.

Vooralsnog lijkt het er op dat de meeste van de cliënten bij Anton Constandse geen bijzondere voorrang krijgen op andere burgers.

De cliënten worden, op het moment dat ze aan de beurt zijn, dan  via de huisarts of de GGD opgeroepen om het vaccin te halen. Gelijk aan de rest van Nederland.

Landelijk is het gesprek nog gaande over de precieze prioritering, via onze koepelorganisatie houden wij hierbij een vinger aan de pols.

Informatie over het vaccin
Meer informatie over het vaccin zelf, de werking, de interactie met medicatie en algemene vragen zijn te vinden op de website van RIVM.

Via deze link kom je direct bij de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Deze worden regelmatig aangevuld.

Ook is er een filmpje waarin op een hele simpele manier de vaccinatie wordt uitgelegd; corona.steffie.nl/vaccinatie. Een aanrader voor iedereen die liever een animatie bekijkt.

Voorzorgsmaatregelen bij Anton Constandse
Wij volgen de maatregelen zoals vastgesteld door het RIVM. Zolang het advies over de voorzorgsmaatregelen niet wijzigen, blijft bij ons ook alles gewoon van kracht.

Zodra hier een wijziging in plaatsvindt, informeren wij iedereen.

 

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter