Beschermd wonen

Lukt zelfstandig wonen momenteel niet (meer) door psychiatrische klachten? Wij helpen je om grip te krijgen op je leven in een van onze beschermd wonen locaties.

Wat betekent het om beschermd te wonen?

 • Je woont samen met andere mensen;
 • Je krijgt de ondersteuning die past bij wat jij nodig hebt;
 • Er is een medewerker van Anton Constandse op wie je kunt terugvallen. Per locatie verschilt het of deze persoon altijd aanwezig is of in de nabijheid;
 • Je hebt je eigen kamer;
 • De woonkamer en keuken deel je meestal.

Een omgeving die bij je past

Een fijne woonplek helpt om je thuis te voelen. Daarom bespreken we met jou waar je het beste past. Vind je het prettig om dagelijks contact met huisgenoten te hebben of heb je juist behoefte aan rust en privacy? Heb je iemand nodig die een oogje in het zeil houdt en bij wie je op elk moment terecht kan of heb je genoeg aan een gesprek op afspraak? Als we weten wat jouw behoefte is, kijken we naar de beschikbare plekken die daarbij passen.

We hebben allerlei verschillende locaties met verschillende doelgroepen. Er zijn locaties waar alleen jongeren of ouderen wonen. Of mensen met autisme. Andere locaties hebben weer het beleid dat er bijvoorbeeld wel of juist geen alcohol gedronken mag worden. Of wel of geen gebruik van verboden middelen.

Ondersteuning op locatie

De professionals van Anton Constandse weten als geen ander hoe ze jou kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Je bespreekt samen met je begeleider(s) wat je wilt bereiken en wat je wensen en ambities zijn. Je krijgt de ondersteuning waar jij behoefte aan hebt. Dat kan van alles zijn.

Wat vragen we van jou

Je neemt zelf het initiatief in je herstelproces. Je begeleider stimuleert je hierin. Je doet je best om uit te voeren wat er is afgesproken. Wat je zelf kan, doe je ook zo veel mogelijk zelf. Lukt iets nog niet, dan helpen we je daarbij of nemen deze taken van je over. We oefenen de vaardigheden die je wilt leren en bieden de ondersteuning, die je nodig hebt om (weer) zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. We werken altijd samen vanuit vertrouwen en respect voor elkaar.

Zinvolle daginvulling

Goede invulling van de dag is belangrijk voor je herstel. Het geeft structuur, afleiding, zorgt ervoor dat je anderen ontmoet en is goed voor je zelfvertrouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je eigen situatie. We helpen je met het vinden van activiteiten, die bij je passen.

Wat brengt een zinvolle daginvulling jou?

 • Breng structuur aan in je dag;
 • Ontmoet nieuwe mensen;
 • Kom een stap dichter bij betaald werk of een opleiding;
 • Neem (weer) deel aan de samenleving;
 • Ontwikkel jezelf (verder) op verschillende gebieden;
 • Kortom: werk aan je herstel!

Bekijk hier welke activiteiten je bij ons kan doen »

Locaties verspreid over de regio Den Haag

Anton Constandse heeft in de regio Den Haag meerdere locaties voor beschermd wonen. Ze staan midden in de wijk of juist op een rustige plek. Iedere locatie is anders. Met hoeveel mensen je samenwoont, verschilt per huis. Er zijn grotere panden, maar ook kleinschalige locaties en zelfs individuele woningen. Grote kans dus dat er een locatie is die past bij jouw wensen.
Bekijk hier onze locaties »

Wil je bij ons wonen?

Het is handig om eerst met iemand te bespreken dat je op een locatie van Anton Constandse wilt wonen. Denk aan iemand die jou begeleidt, je (huis)arts, psychiater, iemand van een instelling of een naaste. De aanmelding voor een plek in een van onze beschermd wonen locaties gaat via de gemeente Den Haag. Als je bij ons mag wonen, gaan we met jou in overleg welke locatie het beste bij je past. Wil je meer weten over hoe je je kunt aanmelden voor beschermd wonen? Kijk dan op onze aanmeldpagina.

Wil je iets vragen?

Contact
arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter