5/12/2018

Werkbezoek van Pro Persona

Afgelopen vrijdag heeft een kleine delegatie van GGZ organisatie Pro Persona uit Gelderland een werkbezoek afgelegd bij Stichting Anton Constandse. Zij waren met name benieuwd naar de manier waarop wij onze cliënten weten te stimuleren deel te nemen aan verschillende vormen van dagactivering.

Het werkbezoek startte bij Haaitek aan de Vinkesteynstraat. Een klein ICT bedrijf wat ooit begonnen is in de woonkamer van een van onze beschermende woonvoorziening en inmiddels is uitgegroeid tot een dagbestedingslocatie voor 15 cliënten per dagdeel. Hierna ging het bezoek verder naar de keuken van Anton’s Kitchen voor een mooi verzorgde lunch. Bij de lunch werd uit de doeken gedaan op welke wijze Anton’s Kitchen inmiddels bijna volledig door cliënten wordt gedraaid en op kleine schaal voorziet in catering voor feesten en bijeenkomsten. Ook staan zij periodiek op biologische markten met eigen gemaakte producten, waaronder onze sambal: de Haagse Hete.

Uniek aan Anton’s Kitchen is de samenwerking met de tuinprojecten van Anton Constandse zodat het hele proces van producten kweken tot bereiden bestaat uit dagbestedingsactiviteiten waarmee cliënten competenties opdoen die ze kunnen gebruiken in hun eigen herstelproces richting (betaald) werk en meer zelfstandigheid.

Tot slot eindigde het werkbezoek bij locatie ’t Koetshuis om te kijken naar een van onze locatie met meer reguliere dagbesteding. Op ’t Koetshuis is los van een gezellige inloopruimte ook de mogelijkheid eigen spullen van keramiek te maken. De gemaakte beelden, sieraden en schalen worden in het kleine winkeltje verkocht voor een onkostenvergoeding en een kleine bijdrage voor de cliënt die het gemaakt heeft.

De mensen van Pro Persona waren onder de indruk van de diversiteit van activiteiten die cliënten worden aangeboden. Zelf gaan zij binnenkort een Bed & Breakfast openen op hun eigen terrein. Om verdere kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen is een aantal medewerkers van ons uitgenodigd om deze opening bij te wonen.

 

 

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter