16/4/2018

IPS, kijken naar iemands kracht

Wat is IPS?

IPS betekent letterlijk individuele plaatsing en steun en is een Amerikaanse methodiek. Bij IPS kijken we niet naar wat er mis is maar naar de mogelijkheden. We plaatsen iemand zo snel mogelijk bij een werkgever. En dan pas kijken we wat nodig is. De meest gehanteerde methode is om eerst bij te sturen en dan te plaatsen. Wij doen het dus andersom. Wij kijken naar iemands kracht.

Rakesh Molai werkt bij Dudok. Rakesh is trots op zijn baan en zijn collega’s zijn blij met hem.

“Ik werk van 10 tot 6, dat is ideaal. Ik drink dan nog een biertje en als ik thuiskom dan laat ik mijn drie honden uit. Vroeger zat ik alleen maar achter de Playstation. Mijn leven is erg veranderd. Als ik nu een weekend vrij heb, denk ik ‘hè, lekker!”

Lees hier het interview met chef-kok van Dudok, Rik Roovers, keukenmedewerker Rakesh Molai en IPS-begeleider Michel van Steenbergen.

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter