Verhaal | 4/8/2017

Ton – ’t Koetshuis

“Al sinds het begin van ’t Koetshuis kom ik er al. Ik vind het er heerlijk. Meestal ben ik bezig met het maken van keramiek. In het verleden was ik timmerman en werkte ik als uitvoerder in de bouw. Ik werkte aan grote nieuwbouwkantoren en -loodsen. Ik ben dus altijd handvaardig geweest. Daarom vind ik het zo prettig dat ik hier ook weer met mijn handen kan werken. Ik maak vaak uiltjes en andere diertjes. Ze staan zelfs bij de bestuurder in het kantoor.

Eigenlijk kom ik iedere dag wel even naar ’t Koetshuis, omdat ik naast keramiek ook elke avond help bij het verzorgen van het avondeten. Ik help in de keuken of bij de boodschappen bijvoorbeeld. Dan ga ik naar het winkelcentrum verderop.

Wat ik hier zo mooi vind is dat er altijd iets te doen is, en zo zit ik zelf ook in elkaar. Ik kan hier initiatief nemen voor nieuwe dingen en dat wordt altijd gestimuleerd. Mijn moeder zei vroeger altijd: “Kennie bestaat niet!” Zo ben ik opgegroeid en die mentaliteit hangt hier ook. Ik hoor eigenlijk nooit dat iets niet kan.

Het geeft mij voldoening dat ik lekker bezig kan zijn. Ik ben niet gemaakt om stil te zitten, dan zou ik doodongelukkig worden. Daarom ben ik zo blij dat een plek als ’t Koetshuis er is en dat ze iedereen zo hartelijk ontvangen.”

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter