Zwaan

Beschermd wonen in Ypenburg

Bij Zwaan is plaats voor 18 mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Zij leren om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Zwaan

“Rustig wonen bij Zwaan, vinden van kracht en vertrouwen, samenwerken en bruggen bouwen” – bewoner van Zwaan

De woningen bij Zwaan

  • Elke bewoner een eigen kamer
  • Gezamenlijke woonkamer en keuken
  • Gedeelde douche en toilet (met 1 andere bewoner)

Locatie Zwaan bestaat uit 3 eengezinswoningen in een modern hofje aan het water, in Ypenburg. In elke woning is plek voor 6 mensen. Op je eigen kamer kan je je rustig terugtrekken. In de gezamenlijke woonkamer met open keuken kan je elkaar ontmoeten of samen koken en eten.

In De Boeg, de plek waar alle bewoners welkom zijn, drink je samen koffie. Het is ook een plek voor activiteiten. Zwaan organiseert wekelijks verschillende activiteiten, bijvoorbeeld conditietraining, zwemmen of een potje poolen. Maar ook uitjes naar de Delftse Hout, bioscoop of poffertjeskraam in Scheveningen. Heb je leuke, nieuwe ideeën? Die zijn altijd welkom!

Ondersteuning op deze locatie

Jouw psychiatrische kwetsbaarheid levert problemen op in je dagelijks leven. Een groot deel van de oplossing heb je gelukkig zelf in huis, ook al voelt dat soms niet zo.

Op locatie Zwaan ondersteunen we je bij het ontdekken van je eigen kracht én deze te gebruiken; dit heet empowerment. Om je herstel verder te ondersteunen, krijg je ook praktische hulp en werk je aan een gezonde(re) levensstijl.

Daarnaast is er veel aandacht voor structuur: een vaste, zinvolle invulling van je dagen. Bovendien kijken we samen met jou naar je mogelijkheden om deel te (blijven) nemen aan het ‘normale leven’: hoe krijg of houd je sociale contacten en op welke manier kan je met plezier (blijven) bijdragen aan de samenleving?

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter