Spionkopstraat

“Beschermd wonen in de Schilderswijk”

De woningen op de Spionkopstraat zijn bedoeld voor 10 mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid, die toewerken naar een zelfstandiger woonvorm. Er is geen maximum verblijfsduur. Harddrugsgebruik is niet toegestaan. Alcohol in beperkte mate en alleen in je eigen woonruimte.

Spionkopstraat

“Lekker dicht bij de Haagse Markt” – bewoner van Spionkopstraat

De woningen in de Spionkopstraat

  • 5 kleine woningen met 2 mensen per woning
  • Elke bewoner een eigen kamer
  • Gezamenlijke woonkamer en keuken
  • Gedeelde douche en toilet
  • Balkon (4 van de 5 woningen)
  • Tuin

De Spionkopstraat bestaat uit kleine woningen, waarvan de woning op de begane grond geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn. In 2 woningen kun je zelfstandig koken. De bewoners van de andere woningen koken en eten gezamenlijk. Iedereen is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de eigen kamer.

De locatie in de Schilderswijk ligt centraal, op 5 minuten van de Haagse Markt en het Zuiderpark. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer om bijvoorbeeld richting centrum en strand te gaan.

Er is ook aandacht voor sport en ontspanning. Zoals samen zwemmen, naar de bioscoop, kartbaan of een pretpark. In de grote gemeenschappelijke tuin is ruimte voor tuinieren. Ook is er ieder jaar een gezamenlijke vakantie. Heb je andere ideeën? Die zijn zeer welkom!

Ondersteuning op deze locatie

Op de Spionkopstraat krijg je individuele ondersteuning gericht op jouw herstel. Samen bekijken we waar we jou kunnen helpen om je doelen te behalen. We verwachten dat je daar zelf ook actief aan werkt. En dat je minimaal een aantal dagdelen per week openstaat voor dagactiviteiten.

Naast individuele ondersteuning op maat zijn er drie algemene aandachtspunten: zorgen voor een veilige woonomgeving, vasthouden aan regelmaat en kiezen voor een gezond leven.

Je merkt dat bijvoorbeeld aan de aandacht voor regelmatige ontspanning en sportactiviteiten die we organiseren.

Veelgestelde vragen
arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter