Samen eten tegen eenzaamheid

Stichting Anton Constandse organiseerde op woensdag 4 oktober samen met Woningcorporatie Staedion een verrassingsdiner.

10/10/2023

Samen eten tegen eenzaamheid

Anton Constandse organiseerde op woensdag 4 oktober samen met Woningcorporatie Staedion een verrassingsdiner. Ruim 125 bewoners kwamen bij elkaar in de Participatie Keuken in het Haagse Moerwijk om samen te genieten van een heerlijk driegangendiner. Het diner werd georganiseerd in de Week tegen Eenzaamheid. Want eten verbindt en leidt tot bijzondere ontmoetingen en nieuwe contacten in de buurt.

Voor het diner waren niet alleen bewoners en cliënten uit de Haagse regio uitgenodigd. Ook verschillende zorg- en welzijnsorganisaties waren aanwezig, zoals PitzTop, de Kessler Stichting, Wijkz, Fonteynenburg en Gemiva. Staedion en Anton Constandse werken met hen samen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Medewerkers van Staedion en cliënten en medewerkers van Stichting Anton Constandse hielpen als vrijwilliger mee in de keuken en bediening. Zij zorgden voor een leuke avond voor alle gasten.

Edwin ten Holte, bestuurder Anton Constandse: “In ons werk praten we vaak over sociale inclusie en participatie in de samenleving, maar eigenlijk draait alles om ontmoeten. “Hoe mooi is dit initiatief om elkaar aan tafel te ontmoeten en echt even aandacht voor elkaar te hebben. Over en weer werden verhalen verteld, terwijl er werd genoten van de heerlijke maaltijd. Ook werd weer duidelijk hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zonder hun inspanningen en enthousiasme hadden wij deze avond nooit kunnen organiseren. Fijn dat er zoveel mensen zijn die naar elkaar omkijken.”

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Leefbaarheid en ontmoeting zijn thema’s waar wij ons voor inzetten. Want wonen gaat over mensen en echt prettig wonen doe je samen. Eten verbindt en zorgt voor nieuwe ontmoetingen. En dat is voor sommige bewoners hard nodig. Daarom organiseren we dit diner in de Week tegen Eenzaamheid. De avond leverde mooie gesprekken, ontmoetingen en nieuwe contacten in de wijk op. En dat ook nog eens op zo’n mooie locatie als de Participatie Keuken, een initiatief dat wij een warm hart toedragen.”

Over Staedion
Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.
www.staedion.nl

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter