Verhaal | 28/7/2017

Rafael – Haaitek

“Iemand tipte mij het bestaan van Haaitek toen mijn eigen computer kapot was gegaan en ik een manier zocht deze te laten repareren. Eenmaal bij Haaitek aangekomen werd er geopperd of dit niet ook een werkplek voor mij zou zijn. Ik werd zo enthousiast van dit idee dat ik meteen gemaild heb om te vragen of ik daar ook kon komen werken.

Inmiddels werk ik een aantal maanden bij Haaitek, voor drie dagen in de week. Dat vind ik erg fijn want het is prettig om zonder diploma’s wel met computers te kunnen werken. Dat gebeurt normaal nooit in de ICT-wereld. Daarnaast vind ik het ook lekker om overdag iets te doen te hebben buiten mijn woning.  Ik ben nu echt bezig met iets wat ik leuk vind. Thuis ben ik ook altijd al met computers bezig. Dan wordt het gezien als hobby. Hier doe ik hetzelfde, maar wordt het gezien als werk. Helemaal top!

Mijn werkzaamheden zijn heel divers. De ene dag neem ik alle telefoontjes aan en sta ik klanten te woord. Andere dagen ben ik bezig met de computers zelf. Ik doe voornamelijk herstelwerkzaamheden. Ik zorg voor updates, installeer nieuwe software, voer kleine reparaties uit en kijk de hard- en software na. Elke computer is weer anders, het uitzoeken wat er precies aan de hand is met een computer en met welke oplossing de klant het meest is geholpen, is een uitdaging waar ik veel voldoening uit haal.

Ik leer heel veel bij Haaitek, mijn computerskills waren wat weggezakt toen ik net begon. Het plaatsen van harde schijven en videokaarten gaat me makkelijk af maar het echte ‘cable management’ vind ik nog lastig.  Dat wil ik komende tijd nog leren. Net als op tijd komen, haha!”

 

 

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter