Verhaal | 26/7/2017

Angelique – GGZ herstelondersteuner

“Ik heb de keuze gemaakt om ambulant te gaan werken omdat ik houd van de diversiteit van mijn werk. De diversiteit van mensen die ik bezoek en de diversiteit van werkzaamheden zorgen ervoor dat ik de ervaring die ik in eerdere jaren heb opgedaan optimaal kan benutten. Door uit te gaan van de wens van de cliënt is die ook echt leidend. Als ik mee moet naar afspraken, zoals naar de huisarts of het UWV is dat geen probleem. Maar als de cliënt graag wil gaan zwemmen om zo ook uit zijn eigen isolement te komen kan dat ook. En dan hebben we het daarna, met een kop koffie, ook over genoeg andere dingen die spelen en die hij besproken wil hebben. We werken dan aan een goede geestelijke én lichamelijke gezondheid!

Ik heb binnen de afspraken die vastliggen ook alle vrijheid om zelf te bepalen hoe ik daar inhoud aan geef. De gewenste resultaten liggen al vast, maar hoe ik ervoor zorg dat ik aan die resultaten werk is aan mij.

Een ander voordeel van werken binnen een ambulante werkeenheid is dat je niet alleen wordt gestimuleerd om zelf na te denken hoe je de ondersteuning vormgeeft, maar ook hoe je de rest van het verhaal daaromheen optimaal kan inzetten. Door flexibel om te kunnen gaan met de uren die je levert kan je ook echt dat extra stapje zetten dat mensen soms nodig hebben. Intensief als het moet, en wat minder als het kan. Hierdoor kunnen sommige mensen nu echt in hun eigen woning blijven wonen die anders naar een beschermende woonvorm zouden moeten.

Ik ben de hele dag op pad, en het voelt echt als míjn wijk. Zoals de wijkerpleegkundige dat vroeger ook had, maar dan in de psychiatrie en in een moderner jasje.”

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter