Begeleiding naar werk
Wil je graag aan het werk, maar weet je nog niet precies wat je wil of kan? Anton Constandse biedt begeleiding aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, die een stap richting werk willen zetten. We doen dit op jouw tempo, zodat jij een fijne werkplek, een opleiding of vrijwilligerswerk vindt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Begeleiding naar werk (IPS)
Onze trajectbegeleiders denken met je mee, zetten samen met jou de juiste stappen, en blijven betrokken als je aan het werk bent. Begeleiding naar werk is voor iedereen: ook als je een tijd uit het arbeidsproces bent, ben je welkom. Leeftijd, opleidingsniveau of werkervaring zijn geen drempels.
Individuele Plaatsing en Steun
We werken volgens de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Deze aanpak is speciaal ontwikkeld voor mensen met psychische kwetsbaarheden, die graag willen werken. IPS gaat uit van de overtuiging dat ieder mens met de juiste begeleiding kan deelnemen aan betaald werk – in een gewone werkomgeving, zonder langdurige voortrajecten.
Onze trajectbegeleiders zijn IPS-gecertificeerd en helpen je bij het vinden van een betaalde baan, die bij je past. We zoeken naar een goede match tussen jou en een werkgever en blijven ook ná de plaatsing betrokken.
Met dit Individuele Plaatsing en Steun (IPS) traject kan je snel aan het werk op een plek die jouw voorkeur heeft. Jij en je werkgever krijgen coaching en begeleiding van ons op het werk tot het niet meer nodig of gewenst is.
Hoe werkt het?
Je vertelt aan je begeleider dat je wilt gaan werken. Hierna word je gekoppeld aan een trajectbegeleider. Je vertelt over je werkwens, hoe je leven eruitziet en wie uit je naaste omgeving jou kan helpen bij het krijgen én behouden van een baan. De trajectbegeleider vertelt vervolgens wat jij kan verwachten van onze begeleiding en ondersteuning.
Als IPS bij jou past, is de volgende stap dat je samen met je trajectbegeleider een werkplan maakt. Hierin staat wat voor soort werk je zoekt, hoeveel uur je kunt werken, wat je kwaliteiten zijn en waar je nog aan moet werken. Jullie zetten ook op een rijtje wat belangrijk voor jou is op een werkplek, zodat je het naar je zin hebt.
De trajectbegeleider gaat hiermee op zoek naar een geschikte werkgever. Je bespreekt ook wat je aan de werkgever over jezelf en je achtergrond wilt vertellen. Het IPS-traject kan ook iets betekenen voor je inkomen of uitkering. Samen met de trajectbegeleider zoek je dit uit bij de uitkeringsinstantie.
Klaar voor de volgende stap?
Stuur een mailtje naar: ips@stichtingantonconstandse.nl of vraag aan je begeleider of hij of zij contact opneemt met onze trajectbegeleiders. We maken graag een afspraak om kennis te maken. Je zit nergens aan vast.