Verhaal | 5/7/2017

’t Koetshuis

’t Koetshuis is een multifunctionele ruimte op het terrein van woonvoorziening Zeerust. In het kleine, liefelijke pand vind je een ruimte waar (ambulante) cliënten en buurtbewoners samen kunnen komen en verschillende activiteiten kunnen ondernemen.

Als je binnenloopt krijg je een hartelijke ontvangst van Ineke en Michaëla, twee medewerkers bij ’t Koetshuis. In de ruimte, die vergelijkbaar is met een gezellige woonkamer of voetbalkantine, zitten een paar cliënten een kopje koffie te drinken. Ook wordt er aan een andere tafel een potje scrabble op het bord gelegd.

Ineke en Michaëla vertellen dat ’t Koetshuis een laagdrempelige plek is waar mensen altijd binnen kunnen komen. Dat geldt niet alleen voor cliënten van het naastgelegen Zeerust maar ook voor andere cliënten van de stichting en ook buurtbewoners zijn welkom. Naast een laagdrempelige inloop kunnen mensen in ’t Koetshuis verschillende activiteiten ondernemen en zijn er tevens verschillende cursussen en trainingen. In het kunstatelier is ruimte om te schilderen en te boetseren. ’t Koetshuis beschikt ook over een keramiekoven.

Sinds kort geven jongeren van Haaitek, een Social IT Enterprise van cliënten van Bos- en Beekvalk, ook computertrainingen bij ’t Koetshuis.

De kracht van ’t Koetshuis is dat er een divers aanbod is, zodat er voor cliënten altijd wat te doen is en alles bespreekbaar is. Zelfs als er cliënten zijn die geen uitdaging vinden in het huidige aanbod, kijken we samen met de mensen wat ze wel willen doen en op wat voor manier we dat kunnen regelen. Omdat we uitgaan van het enthousiasme en de wens van de cliënten voelen mensen zich gehoord en komen ze ook graag terug.

Kortom, ’t Koetshuis is een plek waar gezelligheid, activering en aandacht voor elkaar samenkomen in een mooie groene omgeving langs de kade van het Rijn-Schiekanaal. ’t Koetshuis is te vinden aan de Westvlietweg 148 in Den Haag en is van maandag tot vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur.

arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print externlink linkedin twitter